Paraulògic addicte

Aqui se habla de cualquier tema referido a eBooks, si tienes alguna pregunta, ponla aquí

Moderadores: Juan, Moderadores

raul36
Mensajes: 1
Registrado: Vie Sep 30, 2022 11:16 pm

Paraulògic addicte

Mensaje por raul36 »

Hem de centrar-nos en les notícies positives, per menors que siguin, ja que no han de ser només mutacions de virus i tambors de guerra a Ucraïna. potser no tan poc.

La ràpida i espectacular popularitat que ha tingut Paraulògic —un lleure que suggereix un joc de paraules en català—, almenys desmenteix les nefastes prediccions de futur de la nostra llengua que fan les veus fúnebres (sempre ho han fet, però, des de fa temps). , ho fan amb especial insistència). Les llengües que s'utilitzen per jugar no s'han extingit. El Paraulògic està aquí tant per ensenyar-nos com funciona això com per fer-nos riure. això no és poca quantitat.

Les regles del joc són força senzilles: ens donen set lletres, una de les quals es col·loca enmig de les altres, i hem de crear tantes paraules com puguem, tenint en compte que sempre s'ha d'incloure la lletra del mig a cada frase. creem.

Les lletres se'ns presenten gràficament com a hexàgons que ens recorden les cel·les d'un rusc: els hexàgons de les altres sis lletres estan acolorits entre el cel i el gris, mentre que la lletra del mig està tancada dins d'un hexàgon vermell, cosa que fa evident que és el que no podem deixar. El Paraulògic s'inspira en el joc Spelling Bee del diari The New York Times, tot i que crea una adaptació completament nova perquè Spelling Bee (literalment, "l'abella que deletrea") no és un joc de composició de paraules sinó d'ortografia de paraules, que també és molt distret. Per tant, la referència a les abelles no és gratuïta.

La popularitat inesperada i espectacular del Paraulògic contradiu les veus fúnebres dedicades a profetitzar un futur desolador per a la nostra llengua.

La polèmica paraulgica n'ha posat de manifest (però també parcialment eclipsat) l'origen: Rodamots, una publicació digital amb el lema "Cada dia una paraula", segons l'autor. De fet, Rodamots entrega cada dia als seus subscriptors una paraula juntament amb la seva definició, una frase que serveix d'exemple d'ús i una cita literària que utilitza el terme en qüestió.
L'home darrere de Rodamots és el lingüista Jordi Palou, que mereix elogis per la seva perseverança a l'hora de difondre la comunitat catalanoparlant i catalanista durant més de vint anys. Palou, juntament amb els programadors Pere Orga i Jaume Ortolà, van ser fonamentals en el descobriment del Paraulògic. Per tal de fer-ho encara més agradable, també van tenir la interfície correcta, que és de bon gust i fàcil d'utilitzar.

És tan juganer que el que va fer ha provocat un enrenou. El joc es va llançar el 8 d'aquell mes i, a finals de desembre, Paraulògic tenia 137.000 usuaris. Hi ha motius per creure que el nombre de paralogistes ha deixat d'augmentar al mateix ritme el mes de gener, però ens permetrem utilitzar una de les pitjors frases que ha produït la pandèmia per assegurar-nos que aquest joc és aquí. quedar-se.
Un dels nombrosos avantatges de Paraulògic és que els jugadors poden competir entre ells per veure qui pot crear més paraules amb les lletres que estan en joc compartint els seus resultats a xarxes com WhatsApp. La quantitat de paraules que es poden fer amb cada combinació de set lletres la informa el mateix joc, però: Per exemple, 147. El ple, que resulta ser una mena de plaer paralògic, es convertiria en tot aquest univers si s'havien d'aconseguir els 147. Tenint en compte el repte que és això, com més a prop estiguem de la màxima puntuació, més hàbils serem en el joc. A més, hi ha un altre ple més assolible i que consisteix a crear paraules amb les set lletres suggerides; això es coneix com un Paraulògic tutis . Tots els jugadors de Paraulògic somien amb fer un "tuti", o més d'un i dos, fins que arribin al ple. En aquest joc, el talent es jutja en punts. Les paraules amb tres lletres valen un punt, les paraules amb quatre lletres valen dos punts i les paraules amb cinc lletres valen tants punts com lletres té la paraula, que poden ser cinc, sis o set. Si hi ha una competició entre jugadors, guanya la persona amb més punts.

Responder

Volver a “General”